Bild
Nästa artikel
First Camp startar camping i Smitingen

First Camp startar camping i Smitingen

NYHETER

Omtyckta havsbadet Smitingen ska bli med camping, och det blir First camp som bygger Höga Kustens nästa friluftsdestination. Kedjan tar sig an uppdraget med omtanke om miljön, och framtidstro.

First Camp har tilldelats ett attraktivt markanvisningsavtal vid Smitingens havsbad och naturreservat på Höga Kusten, och har nu två år på sig att utreda förutsättningarna för att bygga en camping på ett område som sträcker sig över cirka 59 000 kvadratmeter.

– Äntligen har vi hittat hem på Höga Kusten och befäster därmed vår position som Norrlandskustens främsta campingaktör. När campingen vid Smitingen havsbad och naturreservat står färdig kommer den att bli Höga Kustens nya friluftsdestination – med modernt boende, spännande aktiviteter och fantastiska naturupplevelser. Att bygga en helt ny destination kräver stora investeringar, och vi tror verkligen på detta! För våra gäster från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland kommer detta bli en ny favorit, säger Unni Åström, VD, First Camp.

Att avtalet tilldelades First Camp bland en rad andra intressenter grundar sig i att kedjans planer för Smitingen stämmer väl överens med kommunens vision om Höga Kustens nya friluftsdestination, i kombination med ett koncept för året runt-camping. Campingen vid Smitingen är en del av storsatsningen på besöksnäringen i Höga Kusten, där målsättningen är att bli ett internationellt destinationsmål.

– En attraktiv camping ger många positiva kringeffekter för besöksnäringen i Härnösand och hela Höga Kusten. Befintliga aktörer kan utvecklas och nya aktörer kan tillkomma. Det gör i sin tur hela området ännu mer attraktivt vilket leder till positiva effekter för den nya campingen. Året runt! Smitingen är ett av Sveriges bästa surfställen. Under hösten och vintern kommer långväga gäster för att utmana vågorna i viken, säger Uno Jonsson, tillväxtchef, Härnösands kommun.


I First Camps planer för området finns cirka 300 campingtomter, centrumhus med reception, butik och restaurang, servicehus, husbilsplatser och 30 campingstugor. Alltsammans omsorgsfullt planerat med hänsyn till de unika omgivningarna.

– Alla våra lägen kräver att vi vårdar och tar hänsyn till platsen, eftersom vi faktiskt alltid verkar i naturen. Vi månar alltid om att bevara det vi fått till låns, så att det finns kvar för kommande generationer. Smitingen är en orörd pärla som vi självklart kommer att förädla med stor omtanke. Att vi får möjlighet att ge fler tillgång till en av Sveriges vackraste naturmiljöer är en ynnest, säger Unni Åström, VD, First Camp.

Målsättningarna från kommunens sida är inte blygsamma:

– Vårt drömscenario är att Smitingen blir en av Sveriges mest attraktiva, populära och kända campingplatser. Här finns precis det som både svenska och inte minst utländska campingturister efterfrågar, närhet till fantastisk, och i det närmaste oförstörd natur och nära till attraktioner som Högakustenbron, Ulvön, Hemsö fästning, Hernö gin och High Coast Whiskey. Vi har verkligen alla förutsättningar att lyckas med Smitingen! Här bor campinggästerna nästan direkt på sandstranden samtidigt som den omgivande naturen erbjuder både en mysig insjö, spännande grottor och dramatiska berg och klippformationer, avslutar Uno Jonsson, tillväxtchef, Härnösands kommun.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.