Bild
Nästa artikel
Fler än 16 miljoner gästnätter hos Svensk Camping

Fler än 16 miljoner gästnätter hos Svensk Camping

NYHETER

Aldrig tidigare har så många campat i Sverige som 2018. Det står klart efter det att SCR Svensk Camping offentliggjort besöksstatistiken som visar fler än 16 miljoner gästnätter.

Ökningen är två procent sett mot 2017 men ökningen innebär även att en ny miljongräns passerats. Dessutom var camping den största semesterboendeformen i 16 av Sveriges 21 län under perioden juni-augusti 2018.

Tittar man länsvis toppar Västra Götaland följt av Kalmar län med Öland samt Halland. Husvagnarna är fortfarande populärast och uppgår till 67 procent av det totala boendet på campingplatserna men stuga och husbil ökar med en procent vardera från 2017.  Internationella gästnätter ökade med 327 000 nätter och de näraliggande länderna Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna ökade från 52,5 till 55 procent under perioden juni-aug 2018.

– Vi är stolta över ett nytt fantastiskt år för Sveriges campingplatser. Det är glädjande att se att Sverige som campingdestination blir allt populärare både nationellt och internationellt, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping. Långvarig satsning på digital marknadsföring, en husbilsförsäljning som ökat under en lång tid och ett ökat intresse för en aktiv semester är några av drivkrafterna bakom den internationella ökningen. Vi lanserade Europas första marknadsplats för bokning av campingboende redan 2006 och den plattformen är oerhört viktig nu när våra medlemmars affär blir allt mer digital.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.