Nästa artikel
Fler än 16 miljoner gästnätter hos Svensk Camping
NYHETER

Fler än 16 miljoner gästnätter hos Svensk Camping

Publicerad 8 maj 2019 (uppdaterad 8 maj 2019)
Aldrig tidigare har så många campat i Sverige som 2018. Det står klart efter det att SCR Svensk Camping offentliggjort besöksstatistiken som visar fler än 16 miljoner gästnätter.

Ökningen är två procent sett mot 2017 men ökningen innebär även att en ny miljongräns passerats. Dessutom var camping den största semesterboendeformen i 16 av Sveriges 21 län under perioden juni-augusti 2018.

Tittar man länsvis toppar Västra Götaland följt av Kalmar län med Öland samt Halland. Husvagnarna är fortfarande populärast och uppgår till 67 procent av det totala boendet på campingplatserna men stuga och husbil ökar med en procent vardera från 2017.  Internationella gästnätter ökade med 327 000 nätter och de näraliggande länderna Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna ökade från 52,5 till 55 procent under perioden juni-aug 2018.

– Vi är stolta över ett nytt fantastiskt år för Sveriges campingplatser. Det är glädjande att se att Sverige som campingdestination blir allt populärare både nationellt och internationellt, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping. Långvarig satsning på digital marknadsföring, en husbilsförsäljning som ökat under en lång tid och ett ökat intresse för en aktiv semester är några av drivkrafterna bakom den internationella ökningen. Vi lanserade Europas första marknadsplats för bokning av campingboende redan 2006 och den plattformen är oerhört viktig nu när våra medlemmars affär blir allt mer digital.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.