Bild
Nästa artikel
Fler hastighetskontroller i hela EU

Fler hastighetskontroller i hela EU

NYHETER

Skolorna börjar efter sommaruppehållet och i samband med det ska polisen hålla extra koll på hastigheterna runt skolorna. I år gör EU gemensam sak för att förbättra säkerheten för eleverna.

När Motormännen genomförde en egen kontroll av hastigheterna vid skolor visade det sig att 59 procent av förarna inte höll sig till hastigheten, bland yrkesförarna var det ännu något värre med 60 procent fartsyndare. Polisen är medveten om problemet och den här veckan pågår det också en EU-gemensam insats för att minska hastigheten runt skolorna. 

– Att yrkestrafiken visar på sådan brist på respekt för unga människors liv och hälsa är mycket oroväckande. Yrkestrafikanter borde i stället vara förebilder för andra trafikanter, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.

Enligt Motormännens undersökning skiljer sig fortkörningsattityderna åt i olika delar av landet. Värst är det i Karlskrona  där hela 94 procent av förarna körde för fort vid skolorna och bäst är det i Östersund där 33 procent körde för fort. Svenska myndigheter har satt upp som mål att 80 procent av förarna ska hålla hastigheten innan år 2020.

Artikeln ursprunglien publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.