Bild
Nästa artikel
Fler restriktioner för förarprov

Fler restriktioner för förarprov

NYHETER

Nyligen införde Trafikverket restriktioner för förarprov i Syd- och Mellansverige och nu utvidgas dessa ytterligare både geografiskt och tidsmässigt.

Antalet körprov B reduceras nu i hela landet till följd av den ökade smittspridningen. Reduceringen innebär att cirka 80 procent av ordinarie kapacitet kommer att genomföras. Tillgången på omprov minskas för den som gjort två prov och väntetiden för omprov blir därmed längre.

Detta gäller minst till och med den 30 november. Trafikverket följer utvecklingen och tar löpande beslut om ytterligare anpassning och eventuell förlängning.

Syftet är att vi ska minska trängseln i väntrum, ta höjd för ökad frånvaro hos medarbetare och därmed skapa reserver samt ge ökat utrymme för att hålla god hygien i våra bilar.

Kunskapsproven (teoriproven) genomförs som tidigare med begränsat och glesat antal platser i teorisalarna. Detta för att kunna hålla avstånd och göra rent mellan provtillfällen.

– Vi har sedan mars vidtagit ett stort antal åtgärder för att skydda kunder och medarbetare från smitta och samtidigt kunna leverera viktiga samhällstjänster, vilket vi fortsätter med. Vi undviker trängsel genom att enbart kunder får vistas i våra lokaler och vi uppmanar alla att avboka sitt prov vid minsta sjukdomssymptom. Under situationen med covid-19 är det än viktigare att boka prov i tid och att vara väl utbildad, säger Kristina Hagberg chef Trafikverket Förarprov på deras hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.