Bild
Nästa artikel
Folkfest i Mariefred när gatumusikanter intar staden

Folkfest i Mariefred när gatumusikanter intar staden

Nyheter

För tredje året i rad arrangeras SM för Gatumusikanter i Mariefred. Det utlovas en folkfest då gator och torg fylls av musik. Tävlingen hålls lördagen den 11 augusti och publiken korar vinnaren.

Lördagen den 11 augusti anordnas för tredje året i rad SM för gatumusikanter i Mariefred. Det är den största träffpunkten för gatumusikanter i Sverige, och intresset att delta har varit mycket stort. Men det går fortfarande bra att anmäla sig fram till och med den 6:e augusti.

SM för Gatumusikanter är en tävling för alla musiker som vill uppträda på gatan. Det beskrivs som en musikfest för alla som vill sprida glädje på allmän plats. Proffs eller amatör spelar ingen roll. Johan Vegna, som är projektledare för SM för Gatumusikanter, menar att syftet är att lyfta fram musikanter och ge dem en chans att spela för en lättsam och intresserad publik. I år bjuder tävlingen på allt från skönsjungande jazz, folkklingande 60-tal, bluesbaserad rock, fina ballader, irländsk folmusik, rock’n roll till egenskriven musik.

Förra året kom 10 000 besökare till Mariefred för att bevittna folkfesten. Tävlingen börjar kl 12.00 lördagen den 11:e augusti och fyra timmar senare så koras vinnaren av SM för Gatumusikanter 2012.

För mer information besök: SMGatumusikanter.se

 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.