Bild
Nästa artikel
Ford lanserar ny strålkastare

Ford lanserar ny strålkastare

NYHETER

Allt fler tillverkare utvecklar strålkastartekniken och nu är det Ford som lanserar strålkastare som justerar sig automatiskt efter yttre förhållanden. Systemet förhindrar även strålkastarna från att blända mötande fordon, något som blir nödvändigt med självkörande bilar.

Ford lanserar nu en helt ny ljusteknologi med strålkastare som anpassar sig automatiskt efter de yttre förhållanden fordonet utsätts för och hjälper föraren att se bättre. Det nya vädersystemet är en del av Fords adaptiva belysningssystem.

– Många förare tycker det är obehagligt att köra under häftiga skyfall. Fords tidigare versioner av automatiska strålkastare och vindrutetorkare har nu utvecklats med hjälp av ny teknik, som gör det lättare för föraren att hantera stora mängder nederbörd, säger Thorsten Warwel på Ford.

Den nya belysningstekniken som hjälper förare att hantera kraftig nederbörd är en del av Fords adaptiva belysningssystem. Andra ljustyper inom systemet är exempelvis framtagna för stadskörning, landsortskörning och bostadsområdeskörning. Det adaptiva ljussystemet finns tillgängligt för Ford-modellerna C-MAX, Grand C-MAX, Focus och Kuga, Edge, Galaxy, Mondeo och S-MAX.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.