Bild
Nästa artikel
Forsbergs stöder HRF och Husbilskampen

Forsbergs stöder HRF och Husbilskampen

NYHETER

Som Sveriges största husbilsåterförsäljare går Forsbergs Fritidscenter aktivt in för att vara med och påverka beslutsfattare så att husbilen ska få en mer rättvis och proportionerlig beskattning.

Husbilen är ett av de populäraste fritidsfordonen i Sverige, intresset och efterfrågan har ökat kraftigt de senaste åren. En husbil är inte bara ett transportmedel, för många är husbilsägandet förknippat med frihet, fantastiska upplevelser och stor livsglädje. Husbilen är dessutom, i jämförelse med andra semesterformer, ett av de minst klimatpåverkande alternativen.

Forsbergs Fritidscenter stödjer genom medlemskapet i HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) Husbilskampen, en kampanj som syftar till att förändra beräkningsmodellen för skatteuttaget på husbilar. HRF:s krav är att Skatteverket tillsammans med Transportstyrelsen ges i uppdrag av Finansdepartementet att revidera dagens beräkningsmodell, så att skatteuttaget motsvarar husbilens verkliga klimatpåverkan och faktiska omständigheter – det vill säga att en husbil primärt nyttjas till boende. Den genomsnittliga körsträckan är endast 688 mil per år medan en vanlig personbil (personbil klass I) körs 1217 mil enligt TRAFA samt att Finansdepartementet anpassar lagstiftningen för fordonsbeskattning av personbil klass II utifrån de omständigheterna.

Forsbergs Fritidscenter var även med på HRF:s politikermöte i Jönköping den 11 mars, läs mer om Husbilskampen här

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.