Bild
Nästa artikel
Förslag: inför skatt på p-platser

Förslag: inför skatt på p-platser

NYHETER

Miljöpartist vill beskatta bilparkeringar. Ska vara frivilligt att införa för varje enskild kommun.

Efter höjd bränsleskatt och höjd trängselskatt kommer nu ett förslag om att införa en särskild skatt på parkeringsplatser för bilar. Det är Karin Svensson Smith (MP), ordförande i riksdagens trafikutskott och trafikpolitisk talesperson i MP:s riksdagsgrupp som står bakom idén och har lämnat in en motion till riksdagen.

I nuläget kan Sveriges kommuner ta ut p-avgifter på egen mark, men kan inte få in pengar från parkeringar på privat mark, exempelvis köpcentrum. Genom att införa skatt på p-platser kan kommunerna få in pengar från samtliga parkeringar och bilisterna ska avskräckas av de höga priserna och välja andra transportmedel istället.

– Det är alldeles för billigt att köra bil. Vi klarar inte att höja koldioxidskatten tillräckligt mycket för att nå klimatmålen och behöver ett nytt ekonomiskt styrmedel, säger Karin Svensson Smith (MP), till Dagens Nyheter.

Den särskilda parkeringsskatten föreslås vara frivillig för varje kommun att införa.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
HampusLarsson2
2016-09-15 12:22

Idioti!

#2
HampusLarsson2
2016-09-15 12:23

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.