Bild
Nästa artikel

Först med grön nyckel

Nyheter

Som första kedja inom camping- och semesterbyar i Sverige har First Camp nu fått stiftelsen Håll Sverige Rents miljömärkning "Den Gröna Nyckeln".

Den gröna nyckeln är en internationell miljöutmärkelse för fjällstationer, vandrarhem, campingplatser och hotell som tar extra hänsyn till miljön.

- Det är väldigt glädjande och positivt att vi nu får med en sådan stor och viktig aktör som First Camp i våra miljöansträngningar. Våra europeiska kollegor har legat före oss vad gäller camping- och semesterbyar så jag hoppas att det här nu sätter fart på resten av branschen, säger Emma Andersson på stiftelsen Håll Sverige Rent.

För att få Den Gröna Nyckeln måste man uppfylla ett antal kriterier, t ex genom att utbilda personalen i miljöfrågor, spara på vatten och energi samt källsortera.

First Camp är en campingkedja med 4- och 5-stjärniga campingar på sju olika orter i landet. (Karlstad, Kolmården, Luleå, Umeå, Mölle, Båstad och Tylösand)


Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.