Bild
Nästa artikel
Första tranan skådad vid Hornborgasjön

Första tranan skådad vid Hornborgasjön

NYHETER

Än är det för tidigt att utbrista att våren är här men ett säkert vårtecken har ändå inträffat, den första tranan har anlänt till Hornborgasjön. Den sågs den 20 februari vid Sätuna, i den södra delen av Hornborgasjön, av Kristian Kjellberg.

Det är troligen så att tranan är den första som har gjort flytten från vinterkvarteren i Europa tillbaka till Sverige men de första observationerna är ändå lite speciella eftersom tranornas ankomst förebådar våren på ett alldeles speciellt sätt. Vill man uppleva det stora skådespelet lär man få vänta cirka fyra veckor till.

– Jag längtar alltid till våren, men i år känns det ännu härligare! Naturen har en förmåga att ge glädje och energi när vi behöver det som mest, säger Sofie Stålhand, föreståndare vid naturum Hornborgasjön, i ett pressmeddelande.

Trandansen vid Hornborgasjön är ett efterlängtat vårtecken och brukar locka många besökare. På grund av pandemin blir det dock annorlunda även i år.

– I år är vi många som längtar extra mycket efter våren. De stora flockarna av tranorna brukar komma till oss i slutet av mars. Vi vet inte vilka restriktioner som kommer att gälla då. Men det viktigt att vi alla fortsätter hålla ut. Låt detta vårtecken ge tröst och hopp om att en ny vår är på väg, säger Sofie Stålhand.

På hornborga.com kan du ta del av mer information om tranorna vid Hornborgasjön.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.