Bild
Nästa artikel

Förtältsförbud i Danmark

Nyheter

Nya regler från Danska Campingrådet sätter stopp för fristående förtält på landets campingplatser. De nya reglerna införs från årsskiftet och har kommit till för att understryka att "camping är en mobil ferie- och fritidsupplevelse".


Danska campingrådets nya regler gör gällande att endast sedvanliga förtält får användas. En del förtält är fristående, ofta vintertält, universaltält och husbilstält, och det är dessa som berörs av regeln.

En annan del i det nya är att "ground cover", fiberdukar, presenningar och annat som täcker marken och sticker utanför förtältet ej får användas. Reglerna har tagits fram genom en överenskommelse mellan By- och Lanskabsstyrelsen, Kommunernas landsförening och Campingrådet.

Fritt översatt ur Danska campingrådets information:
"Det har under senare år kunnat konstateras att det har ställts upp icke "sedvanliga" förtält. Med sedvanlig menas förtält som är sammankopplade med husvagnen via en skena och som inte kan sättas upp utan husvagn. Från den 1 januari 2009 får endast sedvanliga förtält sättas upp på danska campingplatser"
Slut citat


Vad tycker du om reglerna? Kommentera nedan
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
dacken1
2008-12-23 15:28

Det var det dummaste jag har läst på länge, vill inte Danskarna att husbils campare skall komma till Danmark. Hoppas det inte blir lika tokigt i Sverige.
Ett husbils tält som är fristående är ju bra när man vill åka omkring i landet, men vill ha samma camping, och slippa bära ut stolar med mera.
Donald Jacobsson

#1
Josef
2008-12-29 13:58

Jättebra förslag borde vara lika i Sverige!!! josef.

#1
chris
2009-01-09 23:50

Mycket dåligt..... Alla säsångare har golv både inne i tältet o utanför som vi har
här i sverige .. Hoppas inte de kommer till Sverige::: Chris

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.