Bild
Nästa artikel
Fortsatt extrem ökning för husbilars nyregistreringar

Fortsatt extrem ökning för husbilars nyregistreringar

NYHETER

Få hade nog väntat sig en ökning av nyregistreringarna i den här nivån inför den här säsongen. Månadens siffror för husbilar uppvisar en sådan kraftig ökning att det säkert kommer att diskuteras under lång tid, 54 procent lär bli svårslaget!

Även juli månad uppvisar mycket starka ökningar av nyregistreringarna av såväl husvagnar som husbilar. Detta trots att 2015 hade fler registreringsdagar jämfört med 2016, det skiljer två dagar mellan åren.

Förra månadens siffror gjorde många förvånade, inte minst för att tidigare månaders ökning troddes följas av en avmattning med hänsyn till bland annat hur helgerna inföll respektive år. Det blev inte så och ökningstakten ökar. Vi ska inte förringa husvagnarnas mycket kraftiga ökning med 18 procent men med tanke på siffrorna lär diskussionen ändå fokuseras på husbilarnas ökning på hela 54,5 procent. Det ska dessutom tilläggas att detta sker från den högsta nivån någonsin för husbilsförsäljningen. Den enda jämförbara ökningstakten är från maj 2016 vars husbilsregistreringar visade 900 stycken, medan det i maj 2015 registrerades 568 husbilar.

Det lär nog vara utom tvivel att årets mässor, som inleds med Stora Nolia nu den 6 august, lär hållas i en anda av optimism och framtidstro. Att husbilar aldrig nyregistrerats i så stort antal något år är redan klart men det kan mycket väl bli ett rekordår även på andra sätt, något vi lär få anledning att återkomma till strax efter årsskiftet.

Husvagnsregistreringar för juli 2016

Under juli månad 2016 registrerades 421 husvagnar. (Motsvarande månad året dessförinnan registrerades 357 stycken.) Hittills under 2016 betyder det 2 683 registrerade husvagnar mot 2 373 under samma period 2015. I procent innebär detta en ökning med 13,06 %.


Husbilsregistreringar för juli 2016

Juli månads husbilsregistreringar visar 729 stycken, medan det i juli föregående år registrerades 472 husbilar. Hittills under kalenderåret 2016 har det totalt registrerats 4 062 husbilar, medan det under motsvarande period 2015 registrerades 3 004 stycken. I procent innebär detta en ökning med 35,22 % för år 2016.

Kommentera: Vad tror du gjort att ökningen av både husbilar och husvagnar är så extremt kraftig i år? 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.