Bild
Nästa artikel
Framflyttad renovering av Sofiero ger möjlighet till besök 2021 samt 2022

Framflyttad renovering av Sofiero ger möjlighet till besök 2021 samt 2022

NYHETER

Sofiero är ett populärt resmål för många husbilister. Inte minst lockar den vackra parken men nu står slottet inför en omfattande renovering som dock inte blir av förrän 2023.

Renoveringen av Sofiero slott, som skulle påbörjats i januari 2021, skjuts fram med ny planerad byggstart i januari 2023. Det innebär att slottet har öppet som vanligt de kommande två säsongerna och att besökarna får tillträde till ett helt nyrenoverat slott 2024.

Sofiero slott är en stor och komplex byggnad där inte minst olika antikvariska parametrar har gjort att projekteringen behöver ges längre tid. 

– Det känns bra att vi nu skjuter fram renoveringen till 2023. Det skapar utrymme för fler innovativa lösningar som kommer att möjliggöra vår ambition att bedriva verksamhet i slottet året runt. Vi kommer att öka tillgängligheten, skapa bättre besökarflöden och förbättra våra möjligheter till olika utställningsprojekt i slottet, säger Anna Schibli, tillförordnad verksamhetsansvarig på Sofiero.

Den framflyttade renoveringen innebär att Sofiero slott kommer att vara öppet med utställningar och ordinarie restaurang- och cafédrift under 2021 och 2022. Säsongen 2023 kommer slottet att vara stängt för renovering men parken är öppen som vanligt.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.