Bild
Nästa artikel

Framtidens husbil kan bli byggbar

NYHETER

eBussy heter en konceptbil som ska bli verklighet redan nästa år. Idén är ett grundfordon som ska kunna användas både som minibuss, pickup, campingbil och mycket annat. Totalt går den att få med tio olika karosstyper.

Det tyska företaget Electric Brands har hittills gjort sig känt för eldrivna mopeder men nu ska de ge sig in i elbilsmarknaden. Redan nästa år lanseras den eldrivna bilen eBussy som ska gå att få med tio olika karosstyper.

Bilen kommer att finnas med två olika chassin som är anpassade för ettdera stadskörning eller offroad. Men det stannar inte vid chassit, eBussy går att göra om på många olika sätt efter ägarens önskemål och ska fritt kunna omformas till olika biltyper som exempelvis en minivan, en pickup, surfbuss eller campingbil.

– Ebussy har utvecklats enligt legoprincipen. Du kan anpassa bilen efter hur du vill ha den. Du behöver inga verktyg och du behöver inte ha jobbat för NASA. Du behöver bara lite hjälp ibland att ta bort en modul och sätta dit en annan, skriver Electric Brands om bilen på sin hemsida.

En annan intressant funktion med eBussy är att det ska gå att flytta ratten från vänster till höger sida. Detta tack vare en teknologi som kallas ”drive-by-wire” som innebär att ratten och pedalerna inte är mekaniskt kopplade till hjulen.

Standardbatteriet för eBussy kommer ligga på 10 kWh som ska ge en räckvidd på strax under 20 mil, men det ska även gå att få ett större batteri på 30 kWh som klarar en räckvidd på 60 mil. Motorerna sitter i hjulen och ger vardera 20 hästkrafter men det sammanlagda vridmomentet ska ligga på hela 1000 newtonmeter.

Bilen verkar enligt företagets video vara i en konceptfas men ske enligt Electric Brands lanseras i Europa redan 2021. Den billigaste version förväntas kosta 15 800 euro vilket motsvara ungefär 162 000 kronor. Vad campingmodulen kommer att kosta och ha för utrustning finns det ännu inga uppgifter om.

Här hittar du Electric Brands hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.