Bild
Nästa artikel
Fuktkontroll hos Bilprovningen

Fuktkontroll hos Bilprovningen

NYHETER

Bilprovningen introducerar fuktkontroll för husbilar och husvagnar på ett antal stationer runt om i landet.

Att fuktskador ofta innebär stora problem för de som drabbas är välkänt men när de fuktgarantier som lämnas på nya fordon gått ut är det ändå många som låter kontrollerna utebli. Att kunna utföra en kontroll i samband med den vanliga kontrollbesiktningen gör förstås det hela mycket enklare och det är även lämpligt att välja till en gasolkontroll. Om du har ett nyare fordon måste du dock tänka på att Bilprovningens fuktkontroll inte ersätter den årliga fukttest som tillverkarna kräver för att täthetsgarantin ska gälla.

Bilprovningens Fuktkontroll omfattar 37 kontrollområden:
  • Framparti/alkov, 8 kontrollområden
  • Bakparti, 8 kontrollområden
  • Golv/hjulhus, 6 kontrollområden
  • Köksavdelning, toalett, ytterdörr och lastluckor, 9 kontrollområden
  • Garderob, genomföringar och takluckor, 6 kontrollområden

Bilprovningens Fuktkontroll kostar 595 kronor och gasolkontrollen 200. Bokar du kontrollbesiktning tillsammans med fuktkontroll rabatteras priset med 100 kronor,  samtidig gasol- och fuktkoll utan kontrollbesiktning ger också 100 kronor i rabatt medan alla tre samtidigt ger 150 kronor lägre pris. Priset för själva kontrollbesiktningen tillkommer och de priserna hittar du här.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.