Bild
Nästa artikel
Bilprovningens genrebild har inget samband med den polisanmälan vi skriver om
Bilprovningens genrebild har inget samband med den polisanmälan vi skriver om

Fusk med besiktning av husbilar hos Bilprovningen

NYHETER

Bilprovningen i Halland misstänker att en tidigare anställd har fuskat vid besiktning av husbilar. Mannen är nu polisanmäld och anklagas för tjänstefel.

Bilprovningen uppmärksammades nyligen om problemet via ett tips och startade då en internutredning som visade att en besiktningsingenjör i Varberg inte hade följt Transportstyrelsens och bolagets rutiner för besiktningar av husbilar skriver Bilprovningen i ett pressmeddelande.

Att rutinerna inte har följts innebär att den före detta besiktningsingenjören kan ha begått tjänstefel även om det i dagsläget inte finns några bevis på att husbilar felaktigt godkänts på grund av dessa avsteg.

– Vi har givetvis nolltolerans mot sådant, säger Cecilia Blom Hesselgren som är kommunikationschef på Bilprovningen till Hallands Nyheter och fortsätter Vi hade då anledning att konfrontera medarbetaren. I samråd bestämde vi att personen skulle sluta. Personen jobbar alltså inte kvar och kommer inte att besiktiga några fler fordon. Vi valde också att vända oss till polisen för att göra en egen anmälan om tjänstefel.

Bilprovningen vill dock inte avslöja hur många husbilar som berörs med hänvisning till den pågående polisutredningen. Arbetet med att identifiera de berörda husbilsbesiktningarna pågår och ägarna till de berörda husbilarna kommer att bli kontaktade via brev. Dessa kommer att erbjudas en kostnadsfri besiktning meddelar Bilprovningen.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Teuvo Wideman
2016-10-21 10:08

Alla bilprovningar fuskar, ingen besiktningsman kollar om tex en Husbil har blivit en optimerat så att den har 20-35% mer kraft i motorn.
Eller är det någon som har åkt dit för det och fått besikta om bilen?

#2
Senioranders
2016-10-22 08:04

Mnjae, jo men visst finns det bilar, många bilar, som motoroptimerats.
Men samtidigt är det väl så att det är ägare som vet vad de gör när de förbättrar motorstyrkan.
Då vet de också att de skall "återställa" optimeringen inför besiktning.
Och det görs nog ganska nästan 100-procentigt då hanteringen är enkel och snabb.
Och därför finns inget fel att hitta på bilprovningen. Där är ju då bilen standard.
Så bilägaren slipper att BESIKTIGA om bilen och Bilprovningen har ju då inte gjort fel.

För det är det som skall göras, BESIKTIGA bilen.
Inte besikta.
Besikta, eller är det Besiktas, är väl ett fotbollslag nere i Europa?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.