Bild
Nästa artikel
Gamla däck på husvagnar orsakar problem

Gamla däck på husvagnar orsakar problem

NYHETER

Den varma sommaren har lockat ut fler husvagnar än vanligt på vägarna, även en del som inte körts på länge. Men kombinationen värme, gamla däck och lågt lufttryck har fått bärgningsfirmorna att ha fullt upp.

Många tittar på mönsterdjupet och konstaterar att det är mer än vad som är lagstiftat. Men det finns ytterligare fallgropar för fordon som körs få årliga mil och en av dessa är att däck åldras över tid.

Dalarnas Tidningar uppmärksammar att bärgningsfirmorna haft ovanligt många punkteringar på husvagnar i år och eftersom värmen fortsätter kvarstår problemet, faktiskt även om det blir svalare. Har vagnen stått uppställd på campingen och njutit i solskenet har däcken med säkerhet blivit mycket heta utan att den ens körts vilket inte är optimalt. Däck ska ju som bekant förvaras svalt och mörkt för att behålla sina egenskaper bäst, närmast motsatsen till hur det är när vi campat i år.

Dessutom visar undersökningar att många slarvar med däckstrycket och lågt lufttryck ger varmare däck under körning och det gäller även husvagnar. Har du dessutom haft den stillastående mest hela sommaren är det inte förvånande om däckstrycket har minskat och inte kollas innan hemfärden.

Ta en tur förbi macken och kolla lufttrycket så kanske du slipper en däcksexplosion och med det tillhörande problem. Ta även en titt på om däcken börjar visa torrsprickor, då kan det vara dags att tänka på ett byte av däck.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.