Bild
Nästa artikel
Gästnätterna ökade i Kalmar

Gästnätterna ökade i Kalmar

Nyheter

I sommar ökade antalet gästnätter i Kalmar, visar siffror från Tillväxtverket och SCB.

Kalmar är en av få orter i landet som har ökat, när antalet gästnätter under perioden januari – augusti räknas samman. Det visar statistiken som nyligen har kommit från Tillväxtverket och SCB.
— Det är roligt att se att våra satsningar ger resultat och att Kalmar går mot strömmen, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun och styrelseordförande i Destination Kalmar AB.

 

Antalet övernattningar i Kalmar har under perioden ökat med 12 901; från 252 759 gästnätter år 2011 till 265 660 gästnätter i år. 84 % av besökarna kommer från Sverige och de utländska besökarna kommer framför allt från Tyskland och Danmark. I statistiken räknas övernattningar på hotell, vandrarhem, stugbyar och campingar.
— I siffrorna ingår inte båt- och husbilsgäster i Kalmar Gästhamn, besökare som har bokat privat logi eller turister som bor hos släkt och vänner eller i ett eget fritidshus. Detta är den största gruppen – och de kommer att vara medräknade i de siffror vi får från Resurs på nyåret, berättar Kalmars turistchef Wiola Hägglöf.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.