Nästa artikel
Gästnätterna ökade i Kalmar
Nyheter

Gästnätterna ökade i Kalmar

Publicerad 2 november 2012 (uppdaterad 19 november 2012)
I sommar ökade antalet gästnätter i Kalmar, visar siffror från Tillväxtverket och SCB.

Kalmar är en av få orter i landet som har ökat, när antalet gästnätter under perioden januari – augusti räknas samman. Det visar statistiken som nyligen har kommit från Tillväxtverket och SCB.
— Det är roligt att se att våra satsningar ger resultat och att Kalmar går mot strömmen, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun och styrelseordförande i Destination Kalmar AB.

 

Antalet övernattningar i Kalmar har under perioden ökat med 12 901; från 252 759 gästnätter år 2011 till 265 660 gästnätter i år. 84 % av besökarna kommer från Sverige och de utländska besökarna kommer framför allt från Tyskland och Danmark. I statistiken räknas övernattningar på hotell, vandrarhem, stugbyar och campingar.
— I siffrorna ingår inte båt- och husbilsgäster i Kalmar Gästhamn, besökare som har bokat privat logi eller turister som bor hos släkt och vänner eller i ett eget fritidshus. Detta är den största gruppen – och de kommer att vara medräknade i de siffror vi får från Resurs på nyåret, berättar Kalmars turistchef Wiola Hägglöf.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.