Bild
Nästa artikel

Gissa motiv på frimärken

Nyheter

Nu kommer Postens nya frimärken där motivområdet är Svensk natur och nationalparker. Kanske känner du igen något av motiven?

Posten ger den 14 maj ut nya frimärken för sommarens alla hälsningar från semesterresan, badstranden eller hängmattan. Motiven är hämtade från fyra nationalparker samt Sveriges första marina nationalpark.

- Med årets sommarfrimärken hoppas vi inspirera till många, många glada sommarhälsningar till nära och kära från hängmattan, semesterresan eller badstranden, säger Britt-Inger Hahne, chef för Posten Frimärken.

Gissa motiven:
Vill du gissa vilka nationalparker som är avbildade? Vi har lagt svaren allra längst ner på denna sida. (Svar syns även på frimärket om du klickar på bilderna)
SVAR:

Överst till vänster:
l. Abisko nationalpark i Norrbotten (grundad 1909) är en björkskogklädd dalgång med rikt blommande fjällängar och mäktiga fjäll. Den i fjällnaturen vanliga smörbollen (Trollius europaeus) kompletterar frimärksbilden.

Nederst till vänster:
2. Garphyttans nationalpark i Örebro län (1909) består av gamla kulturmarker och lövskog. Hasselmusen (Muscardinus avellanarius) är en av djurarterna i parken.

Överst till höger:
3. Stenshuvud nationalpark (1986) ligger vid havet i östra Skåne. Området har stor ekologisk mångfald. Den sällsynta lövgrodan (Hyla arborea) representerar djurlivet i nationalparken.

Nederst till höger:
4. Store Mosse nationalpark (1982) på småländska höglandet är det största svenska myrområdet söder om Lappland. På Store Mosse och på andra myrar trivs tranbär (Vaccinium oxycoccos).

Bilden på vår första marina nationalpark föreställer:
5. Kosterhavet vid norra Bohuslän är Sveriges artrikaste havsområde. Områdets artrikedom representeras på frimärket av en kamsjöstjärna (Astropecten irregularis).

Taggar: Nyheter
Gissa motiv på frimärken
Gissa motiv på frimärken

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.