Bild
Nästa artikel

Gratis fiske för barn

Nyheter

Nu kan barn upp till 13 år gratis låna fiskeutrustning över sommaren. Barnens fiskeintresse är enligt en undersökning stort men det är inte alla som har egen utrustning. Därför finns projektet "Upp till 13".


I sommar kan barn mellan 9 och 13 år prova sportfiske kostnadsfritt. I fiskebutiker över hela landet kan barnen låna fiskeutrustning och få en fiskehandbok, en fiskefilm och ett fiskekort som gäller i mer än 1000 svenska vatten.

- Jag önskar verkligen att fler barn och ungdomar får tillfälle att komma ut och fiska. Det är ju en fantastisk möjlighet vi har i Sverige att komma ut och röra oss fritt i naturen. Det bjuder på härliga upplevelser och ofta en fin samvaro med andra. Och det utan att det kostar en krona, säger Henrik Zetterberg, NHL-proffs och en av 2 miljoner sportfiskare i landet. Henrik är också fadder för projektet "Upp till 13".

"Upp till 13" är ett samarbete mellan Abu Garcia, Sveaskog, Sportfiskarna samt sportfiskebutiker i hela landet.
- Fiske är roligt och när man upplever och brukar naturen genom exempelvis sportfiske lär man sig förstå värdet av att skydda miljön. Ett aktivt friluftsliv får dessutom både barn och vuxna att må bra, menar Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström.

Sveaskog skänker Sverigefiskekortet som gäller i mer än 1000 vatten i hela landet till deltagarna i Upp till 13.
- Genom Upp till 13 får barn möjlighet att upptäcka vår natur och fiske på ett enkelt sätt, vilket är en viktig del i vår vision, säger Anna Åkerblom, Sveaskog Naturupplevelser.

Under hela sommaren - från maj till 15 augusti - erbjuds ungdomar upp till 13 år:
- Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
- Gratis medlemskap i Sportfiskarnas ungdomsförbund
- Olycksfallsförsäkring ingår efter registrerat medlemskap
- 32-sidig fiskehandbok
- Sverigefiskekortet från Sveaskog, giltigt 15 maj till 31 aug 2009 för ett barn samt en medföljande vuxen med gratis fiske i fler än tusen vatten i 50 kommuner.
- Sportfiskarnas film om grunderna i sportfiske, "Fiska! Fiska! Fiska!"
- Man behöver bara betala 100 kr i deposition + underteckna ett låneavtal tillsammans med målsman.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.