Bild
Nästa artikel
Gratis ställplatser i Skövde

Gratis ställplatser i Skövde

NYHETER

Turistbyrån i Skövde uppmärksammar den ökande husbilsturismen och därför har de snabbt skapat fyra centralt belägna platser för husbilar.

Allt fler kommuner förstår vikten av att erbjuda centralt belägna ställplatser, så även Skövde kommun. Där ordnar turistbyrån och kommunen fyra gratisplatser intill Helenaskolans parkering som ligger nära restauranger och butiker. Upp till två dygn går det bra att stanna och till nästa säsong hoppas man kunna erbjuda en mer permanent lösning.


Här följer Next Skövdes pressmeddelande i sin helhet:
""
Husbilsturismen ökar radikalt i Sverige och därmed efterfrågan på ställplatser. Skövde är en vit prick på kartan när det gäller just ställplatser för husbilar. Eftersom efterfrågan är störst på sommaren har Next Skövde i samarbete med Skövde kommun ställt i ordning fyra stycken temporära platser under juli månad på Helenaskolans parkering. Hit hänvisas husbilar att parkera och övernatta en till två dygn utan någon kostnad.

- Vi är nöjda med att ha fått till ett läge med närhet till Skövdes centrum och det utbud som erbjuds i form av restauranger, nöjesliv och shopping, säger Jessica Bergstrand som är turistbyråansvarig på Next Skövde. Hon fortsätter: - Det är känt att husbilsturisterna lägger mindre pengar på övernattning än andra målgrupper, men nyttjar mer av destinationens service- och aktivitetsutbud och därför blir ett centralt läge mycket viktigt. 

Next Skövde och Skövde kommun jobbar vidare med frågan kring permanenta lösningar inför kommande säsong.


Enligt Svensk husbilsdestination finns det i Sverige idag 86 715 registrerade husbilar och i övriga Europa 1 616 735. Under 2016 ökade antalet nyregistreringar av husbilar i Sverige med 31,9%. Svenska Campingplatser genererar ca 1,5 miljoner husbilsgästnätter under 2016 och beräknar att ca 3 miljoner husbilsgästnätter genereras utanför campingplatser.
""

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.