Bild
Nästa artikel

Gröna Lund rekordsatsar

Nyheter

Det trångbodda tivolit Gröna Lund i Stockholm lämnade igår in en ansökan om bygglov för utbyggnad. 500 miljoner kronor ska satsas och det är den största enskilda investeringen inom besöksnäringen i Sverige.


Bygglovet gäller området Skeppsholmsviken som i dag fungerar som Gröna Lunds parkering. Förutom ett helt nytt tivoliområde med mat och spel är det tänkt att området ska bjuda på en ny berg- och dalbana och Europas högsta slänggunga.
-Vi är mycket stolta över att kunna göra det här för Gröna Lund, men också för Stockholm som turistattraktion, säger VD Ulf Larsson i ett pressmedelande.

I ansökan om bygglovet finns även förslag på hur Djurgården ska klara av att ta emot fler besökare via vattnet. Parkeringen utanför tivolit försvinner helt i och med utbyggnaden.
- De flesta som har husbil eller husvagn brukar lämna den på en camping eller liknande så vi har inga planer på en ny parkering. Redan i dag rekommenderar vi alla bilburna att parkera vid Slussen eller Karlaplan och sedan åka buss eller båt till oss, säger Ulrika Jonsson, tf pressansvarig på Gröna Lund.

Går bygglovet igenom och bygget blir av så är det den största enskilda satsningen genom tiderna inom besöksnäringen i Sverige. 500 miljoner kronor beräknas det kosta och förhoppningen är att det nya området ska stå klart inom fem år.


Fakta Gröna Lunds tidigare satsningar
2007: 55 miljoner, berg- och dalbanan Kvasten
2008: 70 miljoner, ombyggnad gamla området och Jetgatan
2009: 50 miljoner, berg- och dalbanan Insane
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.