Bild
Nästa artikel
Guldkustens campingförbud orsakar protest

Guldkustens campingförbud orsakar protest

NYHETER

Det kommunala bolaget Hibab har satt upp skyltar som förbjuder camping vid det populära området på Hovdala vid Guldkusten som man hittar vid Hässleholm.

Tidningen Norra Skåne skriver att kommunala bolaget Hibab har satt upp skyltar om campingförbud vid Guldkusten som är Finjasjöns södra strand. Sjön ligger alldeles söder om Hässleholm. Det nya campingförbudet har dock omedelbart skapat protester.

– De flesta andra kommuner är välvilligt inställda till denna form av turism, då husbilsbesökarna ofta är äldre och ordningsamma personer, påpekar en man i deras artikel och han har nu vänt sig till kommunstyrelsen.

Det ska ha framförts klagomål om att de uppemot 20 camparna på platsen skulle ha släppt ut disk- och duschvatten direkt på marken. Mannen citeras dock med ett svar på detta

– I husbilar finns som regel toalett. Toalett är dock inget som tältande personer eller festande gäng som besöker Guldkusten för med sig, påpekar han och konstaterar att Hovdalas naturområde enligt Hibabs hemsida ska erbjuda hög tillgänglighet.

Därutöver menar han att förbudet saknar stöd i såväl Allemansrätten som i kommunens lokala ordningsstadgar. För detta har han dock inte mötts av någon förståelse från Hibabs förvaltare.

– I andra kommuner välkomnar man köpstarka turister som gynnar det lokala näringslivet, citeras han avslutningsvis.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.