Bild
Nästa artikel
Han är favorit i stereon

Han är favorit i stereon

Nyheter

När svenskarna ger sig ut på bilsemester i sommar finns en artist som de hellre lyssnar på andra, enligt en ny undersökning.

26 procent av svenskarna har planer på att ta bilen och ge sig ut på de europeiska sommarvägarna när semestertiden är kommen i år. Det visar en undersökning som Netigate har genomfört på uppdrag av färjeföretaget TT-Line.

Ett bra sätt att fördriva de ibland långa biltimmarna över kontinenten är att lyssna på musik. TT-Line ställde en öppen fråga om vilken känd artist som de svarande helst lyssnar på när de åker bil genom Europa, och det var den amerikanska rockgiganten Bruce Springsteen som bossade till sig flest röster.

Enligt Tony Hansson, marknadsansvarig på TT-Line, vinner Springsteen för att hans musik passar bra ihop med bilåkande.

– Bruce Springsteen representerar frihet och har en skön road trip-känsla över sin musik. Hälften av alla som har svarat på undersökningen väljer att åka på bilsemester just för att det är ett friare alternativ. Bruce och bilsemester är en bra match, säger Tony Hansson.

Efter Springsteen följer idel svenska artister som populärast i bilstereon. Tomas Ledin placerade sig på andra plats i undersökningen, medan ABBA tog tredjeplatsen och Magnus Uggla landar på fjärdeplatsen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.