Bild
Nästa artikel
Med fingret på handbromsen

Med fingret på handbromsen

NYHETER

Tycker du att handbromsen är för hård att dra åt? Bossings fritidscenter har konstruerat en elektrisk handbroms som aktiveras med en strömbrytare på instrumentpanelen. Här behövs ingen kraft alls! Ett mycket händigt tillbehör för 10 000 kronor.

Handbromsen styrs elektriskt med en strömbrytare som fälls in i instrumentpanelen. Strömbrytaren ser ut som ett uppochnedvänt J för att undvika att bromsen aktiveras av misstag.

En elektrisk motor drar åt handbromsen men handbromsspaken förblir i sitt nedre läge. Det gör att spaken inte är i vägen om du behöver snurra stolen. En annan sak som framhålls är att det inte behövs någon kraft för att dra åt eller lossa handbromsspaken och att den alltid är maximalt åtdragen. Det går även att, som extrautrustning, låta ett utlöst billarm aktivera handbromsen om bilen har ett sådant.

Vitsen med det hela är det blir mycket enklare att hantera bilen om den exempelvis körts upp på nivåklotsar och att stolen sedan skall vridas mot sittgruppen. Det är bara att vrida på stolen! Med den här anpassningen för handbromsen blockerar inte handbromsspaken stolen.

- Många av våra kunder klagar på att mannen i familjen drar åt handbromsen så att hustrun inte kan lossa den. Men att lossa en hårt åtdragen handbroms kan vara knepigt nog även för en man. Den här konstruktionen gör att du undviker dessa problem, säger Bo Karlsson som konstruerat bromsen.

- Bromsen ligger som en extra konstruktion och kräver inte att du besiktigar bilen. Men den första tiden kommer vi bara att sälja bromsen som en färdiginstallerad enhet, i ett senare skede kommer vi troligen att sälja den som en lös del för egen montering, fortsätter Bo Karlsson.

Fabrikanten lämnar 2 års garanti, strömförbrukningen är 4 A och delarna väger sammantaget 3,8 kilo.
Taggar: Nyheter, Mässor

Kommentarer

#1
KABE-RO
2014-02-15 08:12

Välkommet

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.