Bild
Nästa artikel
Här finns stora vägarbeten i sommar

Här finns stora vägarbeten i sommar

Nyheter

Vägarbeten skapar inte sällan störningar i sommartrafiken och i år är det dags igen. Här är vägarna där det kan gå lite långsammare i sommar.

Räkna med störningar i trafiken på vissa vägsträckor i sommar. På sommaren kan det ibland kännas som att vägarbeten är mer regel än undantag och i år blir det dessvärre inget av det senare, visar sammanställningen av årets vägarbeten som Trafikverket offentliggör i dag.

Anledningen till att många vägarbeten genomförs under sommaren är att de går lättare och snabbare att göra klart under den perioden. Förutom att vädret är gynnsamt är det inte lika många som pendlar till och från jobbet, dessutom går vissa arbeten inte att göra alls under vintern.

Vägarbetena kommer att göras i hela landet, men det är storstadstrafiken som kommer att påverkas mest. Jan Pettersson, underhållschef på Trafikverket, säger dock att man ska göra sitt bästa för att störa trafiken så lite som möjligt.

– Vägarbetena gör vi för att framkomligheten och säkerheten ska öka. Jag hoppas att trafikanterna har förståelse för att vi gör arbetena för deras skull och att de tar sitt ansvar i sommar och respekterar skyltningen förbi våra arbetsplatser. Vi är mycket måna om säkerheten för vår personal, säger Jan Pettersson.

Investeringsprojekt, beläggningar och mitträcken
Exempel på större vägarbeten under sommaren som Trafikverket särskilt valt att lyfta fram är mitträcken på E4 i Norr- och Västerbotten, beläggningsarbete på E14 i Jämtland, diverse arbeten på E4 Essingeleden och E18 vid Hjulsta i Stockholm, beläggning på E45 Surte-Trollhättan i Västra Götaland samt flera arbeten längs E22 i Skåne och Blekinge.


Större beläggningsarbeten utförs som regel på nätterna och undviks särskilt på fredagseftermiddagar då trafiken är som tätast.

Klicka här för att se Trafikverkets karta med sommarens vägarbeten.

Trafikverket rekommenderar trafikanter att hålla sig uppdaterade om det aktuella trafikläget via trafikinformationen på sin hemsida.

Text: Kevin Carlsson
kevin.carlsson@vibilagare.se

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.