Bild
Nästa artikel
Här kan 15 000 vagnar byggas!

Här kan 15 000 vagnar byggas!

NYHETER

Erwin Hymer Group har invigt och presenterat sin senaste fabrik. En modern husvagnsfabrik där upp till 15 000 husvagnar per år kan byggas. Husbil & Husvagn var givetvis på plats!  

I mars 2017 påbörjades det stora projektet och arton månader senare invigdes den nya fabriken med nästan fördubblad produktionskapacitet. Nu kan upp till 15 000 husvagnar produceras i Sassenberg som sedan länge är högkvarter för märket LMC. Deras husvagnar kommer även fortsättningsvis byggas här. Kapaciteten är dock betydligt större än vad de behov LMC har och anledningen till den större kapaciteten är att Erwin Hymer Group kommer att förlägga merparten av sin vagnproduktion till Werk Sassenberg, som fabriken nu heter. Förutom LMC byggs nu vagnar av fabrikaten Dethleffs, Eriba, Bürstner och Solifer här. Syftet med förfarandet är att samla kompetens och stordriftsfördelar genom exempelvis delade plattformar och utvecklingskostnader.
 
– Med dagens invigning av Werk Sassenberg uppnår vi en viktig milstolpe i vår historia. Vi är stolta över att vi ska producera våra husvagnar i en av de mest avancerade och moderna husvagnsfabrikerna i Europa, säger Ulrich Schoppmann, verkställande direktör för LMC Caravan.

Tillverkningen av husvagnar började redan i augusti 2018 och med moderna maskiner, två produktionslinjer och en optimerad slutmontering möjliggörs produktion av 60 husvagnar om dagen. 
 
– De nya maskinerna och tillverkningsteknikerna innebär en stor förbättring och optimerar våra arbetsprocesser, säger produktionschef Timo Ecke. 

Under invigningsdagen kunde besökarna lägga märke till att även LMC-husbilar byggs i fabriken. Den produktionen kommer att fasas ut och på sikt blir Werk Sassenberg en renodlad husvagnsfabrik. Husbilarna från LMC kommer att byggas i andra anläggningar.

LMC började som så många andra som husvagnstillverkare i liten skala. Från hobbyproduktion till denna enorma fabrik på ungefär sextio år är sannerligen en fantastisk utveckling. För att hedra sitt historiska arv står en klassisk LMC Knospe husvagn i originalskick parkerad i fabrikens väl tilltagna personalrestaurang.

Missa inte bildspelet!
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.