Bild
Nästa artikel
Hel camping borttappad

Hel camping borttappad

NYHETER

Det är Trafikverket som gjort nya fina skyltar i Åtvidaberg men till skillnad mot tidigare finns ingen hänvisning till campingen. Upprörda känslor undrar hur turisterna nu ska hitta dit.

Det där med vägskyltar är inte lätt. De ska inte vara plottriga, har olika ansvariga och mitt i allt finns någon tjänsteman som kanske inte riktigt ser vitsen med viss information. Åtminstone om man inte redan kan skymta campingen.

För själva campingen finns kvar, det är bara det att ingen som inte känner till den kommer att hitta dit när skyltarna inte längre finns förrän det är 200 meter kvar.

Möjligen får detta klassas som en blunder. Skylten, som alltså inte får vara för plottrig, visar vägen till bland annat Ringarum, Västervik, Kisa, Falerum och Linköping men också till centrum, vårdcentralen, Kulturcentrum, Kopparvallen, Solkanonen och Bysjöområdet. Men campingen fick alltså inte plats. Man får förstå att med denna symbol skulle skylten blivit för plottrig.

Hans Friström som varit med om att starta campingen är upprörd och säger till Corren

– Jag var med och startade campingen. Den är jättefin. Det är viktigt för kommunen att vi får turisterna att stanna till här och att de kan stanna till spontant.

Jo, hur var det nu med ansvarsfördelningen? Kommunens trafikingenjör Sabine Olovsson Andersson säger till Corren att Trafikverket står för de geografiska målen på skyltarna och att kommunen fått ansöka specifikt om övriga mål och att skylten följer kommunens skyltplan som är politiskt beslutad. I politikernas värld ingick uppenbart inte campingen men hon håller med om att Hans Friström har en poäng i det han säger. När vi sökte kommunen för att ta reda på ägarförhållandena får vi reda på att det är kommunen som äger marken och arrenderar ut driften.

Kanske kan uppmärksamheten få politikerna att inkludera camping i sitt vokabulär även i Åtvidaberg. Nu ska det möjligen sättas upp skyltar i centrala Åtvidaberg, utanför genomfarten som är Trafikverkets ansvarsområde.

Här hittar du campingens hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.