Bild
Nästa artikel

Hela VasaloppsArenan får brun/vit vägskyltning

TRAFIK

Lagom till Vasaloppets 90-årsjubileum får nu hela VasaloppsArenan ny vägskyltning. Det handlar om Trafikverkets brun/vita vägvisning som används för att hjälpa trafikanter att hitta till mål och vägar av särskilt turistiskt intresse.

Skyltningen som skall tydliggöra turistmålet VasaloppsArenan är ett samarbete mellan Vasaloppet och Vasaloppskommunerna Malung-Sälen, Älvdalen och Mora, som tillsammans delar på kostnaderna inom ”Projekt VasaloppsArenan”.

– Ja, nu är snart vägskyltningen som visar VasaloppsArenan mellan Sälen och Mora helt klar, säger Mats Rylander, projektledare på Vasaloppet. Sträckan mellan Sälen och Evertsberg blev klar före jul och resterande sträckning ner till Mora färdigställs nu. Förhoppningsvis kommer vi med denna skyltning ytterligare tydliggöra VasaloppsArenan och få fler besökare som stannar till i vårt område under året, fortsätter Mats Rylander.

För att beviljas skyltningen måste Trafikverkets krav uppfyllas om exempelvis kvalitet, tillgänglighet och öppettider, detta för att betydelsen av begreppet ”turistiskt intressanta mål” och turisternas tillit till vägvisningen ska vidmakthållas.

– Vägvisningen finns till för att hjälpa besökare att hitta till sevärda platser eller områden som har det där lilla extra. VasaloppsArenan är ett bra exempel på ett högintressant område som uppfyller kraven för att få egen skyltning. Arenan är aktuell året om och tillgänglig för en bred publik, säger Iréne Lodell som är trafikingenjör på Trafikverket.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.