Bild
Nästa artikel
Hobby Fritid i Tenhult storsatsar på förmedling

Hobby Fritid i Tenhult storsatsar på förmedling

NYHETER

Husbils- och husvagnsåterförsäljaren Hobby Fritid i Tenhult gör en storsatsning inför 2021 då förmedling av fritidsfordon blir ett eget affärsområde.

– Vi breddar oss och gör förmedling av fritidsfordon till ett eget affärsområde. Målet är att bli en av de största aktörerna i landet och vi gör det med hjälp av branschens uppstickare Formic Design, säger Mats Svensson, vd för Hobby Fritid i Tenhult.

På några år har Formic Design utvecklats till en stark aktör i branschen, inte minst när det gäller förmedlingsverksamhet. Från och med årsskiftet kommer Formic Design att flytta in i Hobby Fritids anläggning i Tenhult. Samtidigt blir Formics ägare Micael Forsmyr sälj- och marknadsansvarig för Hobby Fritid i Tenhult och är den som ska ansvara för att bygga upp det nya affärsområdet.

– Marknaden för förmedling av fritidsfordon har vuxit mycket snabbt de senaste åren, både i Sverige och i hela Europa. Nu blir min uppgift att ha fullt fokus på detta och vi har alla förutsättningar att lyckas. Hobby Fritid är ett väletablerat varumärke, vi har en toppmodern anläggning med alla delar under ett tak och vi vet att efterfrågan på detta erbjudande växer, säger Micael Forsmyr.

Vad är förklaringen till att fler ägare av husbilar och husvagnar väljer att sälja sina fordon med hjälp av förmedling?

– Den stora förklaringen är enkelheten och tryggheten. Att som privatperson sälja ett fordon själv är inte alldeles enkelt. Har man otur kan det bli fel och det blir en dålig affär. Vårt erbjudande är att vi tar hand om hela processen, inklusive rollen som säljare i juridisk mening. Det gör exempelvis att alla garantiåtaganden ligger på oss. Vi gör det enkelt för den som anlitar oss, förklarar Mats Svensson.


Hobby Fritid i Tenhult är idag återförsäljare för Knaus, Weinsberg, Hobby och Elnagh. I den nya strategin ingår att ha ett större utbud av olika fabrikat och modellstorlekar.

– Vi har ett upparbetat kontaktnät med ett antal återförsäljare i Tyskland som vi köper begagnade husbilar ifrån. I stort sett kan kunden önska vad hen vill ha och med våra kontakter löser vi uppgiften, säger Micael Forsmyr.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.