Bild
Nästa artikel

Hobby går till sjöss

Nyheter

Nu finns möjligheten att bo rymligt och bekvämt även på sjön. Det är ett tyskt reseföretag som i samarbete med Hobby tagit fram en katamaran som hyrs ut till turister som vill uppleva kanaler och sjöar.


Många av våra läsare har gått från båthobbyn till fritidsfordon på land. Nu finns en möjlighet att kombinera dem båda. Hobby WaterCamper är en katamaran som hyrs ut i sjön Müritz med omkringliggande sjöar och kanaler i Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland.


Däcket är rymligt med två täckta terrasser, badstege och ett staket runtom som ska vara barnsäkert. Priset för en vecka ligger mellan 499 Euro till 1099 Euro beroende på säsong.


Förmodligen en av få husvagnar från Hobby som har "ratt". Husvagnen i fråga är en fyrbäddars Hobby Excellent 560 UFf. Katamaranen har en toppfart på 12 km/h och det krävs ingen licens för den som hyr.


Planlösningen känns igen sedan tidigare med tvärställd dubbelsäng i "fören" och våningssäng i "aktern". U-soffan i mitten kan bäddas ut till en extra dubbelsäng. Rejält duschutrymme är bra efter kvällsdoppet.


Watercamper har en 40-hästars utombordare och för att underlätta navigering i trånga hamnar finns backkamera. Djupgåendet är bara 30 centimeter och enligt uthyraren ska det gå att köra upp katamaranen mot landbacken ifall man hittar en egen strand. Alternativt kan man ankra i en vik och bara vara. Avlopp, vatten och elektricitet räcker för några dygns camping.


Fler bilder på Watercamper och övrig fakta hittar du via länken nedan.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
JCamp
2010-02-07 12:22

Inte alls dumt......äntligen en båt med vettig takhöjd och härliga innerutrymmen.Annars är det bara riktigt stora katamaraner och yachts som kan mäta sig med en husvagn invändigt.
////fd båtägare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.