Bild
Nästa artikel
Hobby husvagnar 2017 får bromsassistans

Hobby husvagnar 2017 får bromsassistans

ELMIA2016

Hobby satsar på säkerhet men därutöver finns det en ny planlösning som vi tittar närmare på. Den här gången visar vi bilder på 560 WFU Excellent!

Hobby har vidareutvecklat sina husvagnar till modellår 2017 och tonvikten ligger på säkerhet.

Nu är den automatiska bromsjusteringen KNOTT-ANS, som tidigare bara varit installerad på Premium-serien, standard i alla serier. Systemet ger bland annat snabbare stopptid när föraren tvingas göra hastiga inbromsningar.
 
Det nyutvecklade ETS Plussystemet är även tillgängligt som tillval på alla husvagnar upp till storleken 660. ETS är ett stabiliseringssystem där en sensor kontinuerligt övervakar rörelsekombinationen mellan bilen och husvagnen. Dessa fakta utvärderas i realtid och om något är alarmerande reagerar systemet blixtsnabbt och inbromsning sker automatiskt. På alla vagnar finns nu 596 millimeter breda odelade dörrar som är upphängda på insidan. Även det är bättre ur säkerhetssynpunkt för det blir svårare att bryta sig in genom dörren.
 
Vi har tittat närmare på den nya planlösningen WFU som har ett stort badrum längst bak och fransk säng. Denna modell heter Hobby 560 WFU Excellent och kostar 279 800 i grundutförande.

På Elmia Husvagn Husbil finns Hobbys husvagnar i hall A
Taggar: Nyheter, Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.