Bild
Nästa artikel
Höga Kusten ett av Sveriges bästa turistmål

Höga Kusten ett av Sveriges bästa turistmål

NYHETER

Höga Kusten har tagit sig in på plats tre för städer/platser besökare helst vill resa till, bara Stockholm och Göteborg kommer före.

Sommaren 2020 var sommaren då svenskarna semestrade på hemmaplan, inte minst i Höga Kusten där rekordmånga semestrade i juli. Enligt undersökningen Resa i Sverige 2020 klarade sig fyra olika kategorier av besöksmål/destinationer sig bättre än andra. 

  • Naturturismdestinationer.
  • Sol- och baddestinationer, främst vid kusten.
  • Mindre besöksmål på landsbygden.
  • Klassiska resmål som ligger högt upp i svenskarnas kollektiva medvetande.

– När reselättnaderna kom i mitten på juni anade vi att Höga Kustens erbjudande med stora ytor och storslagen natur skulle locka besökare. Alla vi som jobbar inom besöksnäringen har lagt och lägger mycket fokus på att Höga Kusten ska vara ett tryggt, säkert och välkomnande resmål, säger Maria Lundkvist, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turistservice. Tillsammans med näringen har vi länge arbetat med ett gott värdskap. Därför är det extra glädjande att se att undersökningen visar att ett trevligt bemötande hamnar på första plats när det kommer till faktorer som påverkar vilken plats/stad man semestrar i. Bra utbud av sevärdheter och mat och dryck, hamnar på plats fyra respektive sex. Bra värdskap är med andra ord a och o för helhetsupplevelsen.

Ett fint kvitto på att Höga Kusten Turistservice är duktiga på värdskap fick de ta emot förra veckan när de vann ”Bästa Värdskap inom Besöksservice 2020.” Ett nytt pris som delas ut av Visita och Besöksservicerådet. 


Glädjande syns också destinationens goda värdskap i undersökningen och Höga Kusten toppar listan när det kommer till trevligast bemötande. Med betyg 4,3 av 5 möjliga ligger Höga Kusten klart över medelsnittet. Gällande atmosfären hamnar Höga Kusten på en hedrande andra plats efter Öland. 

– Fantastiskt bra betyg som vi alla kan vara stolta över. Näringen i Höga Kusten med restauranger, boenden och aktivitetsbolag lägger, speciellt i dessa tider, ner all sin tid och hjärta i verksamheterna och på att ge besökarna en positiv upplevelse. Det här visar att våra besökare ser och uppskattar det, säger Mikael Englund, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turism.

Det mesta tyder på att svenskarna i huvudsak kommer att semestra i Sverige även sommaren 2021. På frågan vilken plats/stad man helst vill åka tillbaka till hamnar Höga Kusten på en andra plats med 4,4 av 5 möjliga.

– Fantastiskt kul! Nöjda besökare kommer tillbaka. Det här betyget visar att det ambassadörskap Högakustenborna ger våra besökare och det värdskap näringen och Höga Kusten Turistservice visar är uppskattat av våra besökare – och något utöver det vanliga. Tillsammans skapar vi en atmosfär som är väldigt viktig när svensken väljer resmål, avslutar Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.

Undersökningen ”Resa i Sverige 2020” har genomförts efter en annorlunda sommar och syftar bland annat till att följa upp coronapandemins effekter på resandet i Sverige under 2020. Över 7 000 personer har deltagit i undersökningen och 38 olika städer/platser är med i studien.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.