Bild
Nästa artikel
Höga Kusten får matfestival

Höga Kusten får matfestival

ÅNGERMANLAND

Den 13 augusti är det premiär för Smakfest Höga Kusten, en mat- och dryckesfestival som samlar regionens främsta restauratörer och producenter. Självklart ska du även ta chansen att vandra i den fina naturen!

Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker och besökarna kommer få uppleva allt från pop-up restauranger och smakgata till workshops och cook-alongs, säger initiativtagaren Eva Jilkén.

Höga Kusten är hetare än någonsin och nya initiativ duggar tätt. Nu är det snart premiär för Smakfest, en mat- och dryckesfestival som fokuserar på de lokala smakerna.

Förutom de kanske självklara ingredienserna som tunnbröd och surströmming hittar man pop-upp restauranger med bland annat White Guide renommerade Linnéa och Peter och Ulvö Hotel. Under dagen finns även lokala mat och dryckesproducenter på plats för att visa upp sina produkter och låta besökarna ta del av intressanta seminarier och workshops. På kvällen arrangeras långbordsmiddagar, lägereldsmiddagar, cocktailbar och ginprovning.

- Det kommer finnas något för alla, barn som vuxna, erfarna som nyfikna, säger Eva.

Att det funnits en längtan efter att få visa upp sitt hantverk bland regionens aktörer råder det ingen tvivel om. Totalt deltar ett tjugotal företag och organisationer från Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå och Kramfors.

- Detta är ett fantastiskt initiativ och ett utmärkt sätt att tillsammans låta besökare smaka på allt Höga Kusten har att erbjuda säger Synnöve Häggdin från Häggby Gård och fortsätter, vi kommer ta med oss våra goda ostar från vårt gårdsmejeri i Häggdånger och även hålla i en ost-kake-cook-along 

Festivalen går av stapeln den 13:e Augusti vid FriluftsByn i Skuleberget. 

Mer info hittar du här.

När och var?

VAR: FriluftsByn, Skuleberget, Höga Kusten >>
GPS: N63°03'53", E18°20'15"
NÄR: Lör 13 augusti 10:00 – 24:00
FÖR VEM: Smakfest är till för alla som är nyfikna på Höga Kustens mat och dryck, gammal som ung.
KOSTNAD: Vuxna 75 kr. Barn gratis.

Vad händer? Festivalprogram >>
Vilka kommer? Utställare >>
Vad får jag smaka? Smakupplevelser >>

Taggar: Nyheter
Höga Kusten får matfestival

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.