Bild
Nästa artikel
HRF lanserar varudeklaration och ny garanti

HRF lanserar varudeklaration och ny garanti

NYHETER

Husvagnsbranschens Riksförbund organiserar en stor del av landets husvagns- och husbilsåterförsäljare, och nu blir det ännu tryggare att köpa ett begagnat fritidsfordon hos något av HRF:s medlemsföretag.

Sedan många år har det, enligt marknadsföringslagen, varit krav på att svenska bilhandlare ska lämna en varudeklaration på de begagnade personbilar de säljer. Men det har funnits ett viktigt undantag: husbilar. Och detta trots att en begagnad husbil oftast betingar ett högre pris än en begagnad personbil.

HRF beslutade sig därför för några år sedan att, med utgångpunkt från material som vissa medlemsföretag använde, utarbeta en egen varudeklaration för begagnade husbilar. När det arbetet ändå var igång, bestämde förbundet sig dessutom för att ta fram en motsvarande blankett för begagnade husvagnar.

Men arbetet stannade inte där, utan kom även att omfatta en för HRF:s medlemmar gemensam garanti på begagnade fritidsfordon – en VDH-garanti, där de tre bokstäverna står för VaruDeklarerad Husvagn/Husbil.

– Med en omfattande varudeklaration, och en garanti på alla begagnade fritidsfordon, stärker vi branschen och gör det ännu tryggare att köpa sin husvagn eller husbil hos ett HRF-anslutet företag, konstaterar förbundets ordförande Lars-Erik Hörmander.

VDH-garanti 6 månader / 500 mil

Husbilen är högst 3 år (36 månader) gammal och har gått som längst 5 000 mil vid köpet.

Garantin gäller i sex månader från leveransdatum, dock som längst 500 mil.

VDH-garanti 3 månader / 250 mil

Husbilen är högst 6 år (72 månader) gammal och har gått som längst 10 000 mil vid köpet.
Garantin gäller i tre månader från leveransdatum, dock som längst 250 mil.

Garantins omfattning

Garantin omfattar hela husbilen, inklusive samtliga komponenter, med undantag för slitagedetaljer.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
KalleiViken
2021-03-11 10:09

När jag studerar blanketten så tycker jag att det är ett steg i rätt riktning. Men det som saknas är viktangivelser. Det är ju så tokigt att även nya bilar uppger lastvikt er som är helt åt skogen. Det tycks som om alla anger vikt med 20 - 25 liter i färskvattentanken. På senare tid har jag inte sett innan har med gasol flaska och diesel. Varför inte skriva något om de här missförhållandena. Nya husbilsägare har säkert inte aning om att de kör med övervikt. Med de nya reglementet är risken för att förlora körkortet mindre men det är ändå bedrövligt hur branschen behandlar viktfrågan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.