Bild
Nästa artikel

Husbil för dig med rullstol

NYHETER

Att hitta en husbil i standardutförande som är anpassad efter de behov en person med rullstol har är kanske inte det lättaste. Lösningen har ofta blivit dyrbara ombyggnader men kolla in denna Blucamp Sky Free som finns att köpa i Sverige.

Det är många problem som ska lösas om den som är rullstolsburen ska kunna använda en husbil och uppleva den frihet som många andra tar för given. Utöver bredare dörr för att ens komma in tar det oftast stopp just innanför denna, det är helt enkelt för trångt.

Blucamp Free Sky har tagit fasta på detta och här finns inga onödiga hinder, bänken har indragna underskåp och toalett och handfat går att använda. Visst blir det ett annat fokus än det som gäller andra modellers ytmaximering men kolla in de lösningar som finns till ett pris väl under miljonen. Den fullt anpassade husbilen kommer att visas upp av Varbergs Husbilar på Göteborgsmässan Leva & Fungera 26-28 mars 2019, de hävdar att det är första gången en serietillverkad, anpassad husbil visas upp i Skandinavien.

Den 712 centimeter långa husbilen baseras på Fiat Ducato 130 JTD och har totalt fyra platser för sittande och sovande, varav en med rullstol. Utöver den anpassade bädden i bak finns även en sänkbar taksäng. 

För att komma in i bilen finns en fjärrstyrd lyftramp avpassad i bredd för en rullstol och extra bredd gäller även för dörren. Mittgången  är rensad från allt onödigt som skulle begränsat manövreringsutrymmet.

I köket är bänkskåpen indragna så att det blir möjligt att nå spis och ho, alla reglage är höjdanpassade och väggen till toaletten är ersatt med en stor jalusidörr så att det blir möjligt att använde den utan annan hjälp än den personen annars har. Handfatet är skjutbart i sidled för att ytterligare underlätta mobiliteten.


Även förarplatsen kan redan i fabrik rullstolsanpassas med handgas och -broms och behövs ytterligare specialanpassningar erbjuder Varbergs Husbilar sådana lösningar i samarbete med bilanpassningsföretag i Sverige.

Här hittar du deras hemsida (engelska).

Kolla in videon och bildspelet!

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.