Bild
Nästa artikel
Husbilsliga dömd

Husbilsliga dömd

NYHETER

Under sommaren har polisen varnat för inbrott på rastplatser men nu har en liga som ägnat sig åt inbrott åtalats och fällts. Målet omfattade fem personer som slog till nattetid mot de sovande offren.

Ligan kunde gripas på en bensinstation efter det att några tyska turister hade utsatts för ett inbrott i sin husbil. Inbrotten, som skedde nattetid, gjordes bland annat genom att gärningsmännen lyste in i husvagnarna med ficklampor när de sökte efter lättåtkomliga värdesaker, bankkort och pengar.

Ett svenskt par fick dock ett tidigt morgonsamtal från sin bank som ställde sig frågande till omfattande uttag.

I domslutet menar Rätten att husbilsinbrott är att jämföra med inbrott i ett privat hem och skriver "Enligt tingsrättens mening framstår inbrott i husbil eller husvagn som mer kränkande och skrämmande för ett brottsoffer som befinner sig instängt på en liten yta förhindrad att ta sig ut."

Samtliga fem åtalade döms av Uddevalla tingsrätt. Den 30-åriga huvudmannen döms till fängelse i två år och fyra månader för grov stöld vid fem tillfällen, bedrägeri vid fem tillfällen och bedrägeriförsök vid två tillfällen men frias på vissa andra åtalspunkter. Ytterlgare två personer dömdes till ett år och sex- respektive sju månaders fängelse för upprepad grov stöld och bedrägeri. De två kvarvarande dömdes till skyddstillsyn respektive ungdomstjänst. Två av de dömda ska därutöver utvisas efter avtjänad dom. Samtliga dömda förnekar brott.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.