Bild
Nästa artikel
Husbilsövernattningar ökar kraftigt på Öland

Husbilsövernattningar ökar kraftigt på Öland

Nyheter

År 2011 registrerades hela 7 979 övernattningar på Ölands ställplatser, till skillnad från år 2007 då 891 registrerades, det är en ökning med hela 795 procent på 4 år.

 

Statistiken är framställd av Borgholms energi, som för närvarande har sju ställplatser att erbjuda hubilsfolket, däribland de mest besökta ställplatserna, Kårehamn, 1320 övernattare, Borgolms hamn med 3094 övernattningar och Böda med 2 412 övernattare registrerade 2011. 

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Tommy Åshäll
2012-01-26 09:06

Detta är ju en väntad utveckling, eftersom Borgholms Kommun byggt ut ställplatsservice under senaste tiden. Dessa drar givetvis flera nya Ölandsbesökare, liksom att flera som övernattat på rastplatser drar sig till ställplatserna. Detta är ju en god utveckling. Dock var det färre husbilsbesökare på Öland förra året under Skördefesten än tidigare. Allt orsakat av att Borgholms Kommun förbjöd övernattning på marknadsplatsen bredvid gamla mejeriet i Borgholm. Då fick färre plats i Borgholm och campingplatserna fick inte de avvikande övernattarna, bl.a. på grund av att de inte upplevdes som ett passande alternativ och delvis på grund av en viss bojkott från husbilsresernärena. Hoppas kommunen och campingplatsägarna lärt sig något av detta. Borgholms kommun har i andra lägen varit ett föredöme i Sverige, men här slog det slint! Lyssna på de som vill komma, istället för att likt navelskådaren kolla mot magen och lyssna för mycket på camingägarna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.