Nästa artikel
Ställplats föreslås i Klintehamns hamn
NYHETER

Ställplats föreslås i Klintehamns hamn

Publicerad 21 februari 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Gotlands kommun föreslår nu en ställplats medan Snäcks camping avvecklas på grund av samma politiker.
Sveriges Radio Gotland uppger att kommunen avser öppna en ställplats på Gotland. Hamnen i Klintehamn skulle vara lämplig för en uppställningsplats för husbilar på somrarna, föreslår moderaten Håkan Onsjö i en motion till regionfullmäktige. I gästhamnen finns duschar, el, sophämtning och restaurang. En uppställningsplats för husbilar skulle göra hamnen attraktivare för turister och skapa förutsättningar för ökad service, anser Håkan Onsjö.

Samtidigt började villavagnarna lyftas bort från Snäcks camping som enligt ägaren Pigge Werkelin stängs på grund av att politikerna under många år inte förmått ta långsiktiga beslut. Fyrtio vagnar ska bort och det arbetet väntas pågå en bit in i nästa vecka.

Regionstyrelsen och Werkelin, som driver Snäcks camping, har ännu inte kunnat komma fram till någon lösning. Enligt regionstyrelsens ordförande socialdemokraten Åke Svensson finns det fortfarande frågor som behöver redas ut. Pigge Werkelin hänvisar till sitt avtal med regionen och har stämt dem på  cirka 29 miljoner kronor i ersättning för investeringar på platsen, summor som regionen hittills vägrat betala. Det är ännu oklart om Snäcks camping kan vara öppen i sommar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.