Bild
Nästa artikel
Husvagn med fast förstuga

Husvagn med fast förstuga

Nyheter

På Tännäskrökets camping träffar Husbil & Husvagn Anders Westman och Sören Berglund. Här står de två husvagnsägarna uppställda vintertid. Båda vagnarna har fasta förstugor som mer eller mindre ser ut som friggebodar.

 

Artikeln publicerades i nummer 4 1012.

 

Tännäskrökets campingplats ligger på gångavstånd från skidliftar och utmärkta skidspår. Anläggningen består av nybyggda fjällstugor, lägenheter och en trevlig restaurang samt skidbod.

Närmast infarten från väg 311, ligger campingplatsen och här träffar vi två pigga husvagnsherrar en torsdag i februari. Det är Anders Westman, hemmahörande i Härnösand, och Sören Berglund, boende i Uppsala.

Här campar de vintertid med sina respektive. Vagnarna står uppställda i bästa sydvästläge, med sol från morgon till kväll. De båda paren känner varandra som campinggrannar även sommartid. Då står husvagnarna på samma camping nära havet i Härnösand.

 

Anders och Sören är på väg ut med sina skotrar när vi kommer förbi för att hälsa och fotografera förstugorna. 

– Jag har timrat den själv, säger Anders Westman och pekar på sin fjällstugeliknande spikehytt målad i blått.

– När vi lämnar för säsongen låser vi bara stugan och låter den stå.

Han öppnar dörren och låter oss kika in. I förstugan har paret möblerat med matbord och stolar. Det ser hemtrevligt och inbjudande ut.


 

Familjen berglunds förstuga är kanske av ett enklare snitt men verkar ha en praktisk funktion: i stugan finns två våningssängar längs med ena kortsidan. Perfekt när man väntar barn och barnbarn på besök.

För att inte verka sämre erbjuder vi Anders och Sören att stiga in i redaktionens testbil,

en helintegrerad Kabe.Den står parkerad några meter från husvagnsekipagen.

– De luxe-varianten, är Anders kommentar när han ser den cremefärgade skinnklädseln i husbilen. Men utrymmet är inte lika tilltaget som i en vagn, förstås.

Efter avlagda visiter beger sig Anders och Sören ut i skoterspåren. Senare på eftermiddagen ska de woka utanför husvagnarna.

– Vi lägger en stor, flat stekpanna över en eldkorg och lagar maten i det fria, säger Anders. Det fungerar jättebra!

 

Text: Carola Eklundh

Taggar: Nyheter, Hem, Reportage
Husvagn med fast förstuga

Kommentarer

#1
Jan Lööf
2013-04-13 10:24

Det är toppen med ett förtält som man kn använda året runt jag har konstu-
erat ett själv med stora tältfönster o välisolerat. Vi bor i tält o husbil åretrunt
när vi åker någonstans så läser vi dörren till tältet. 20grader varmt inne i
tältet året runt. Det roliga är att det ser ut som ett vanligt tält(nästan) Vi har nu bott i 4 år i bil. Tältet finns på bild www.standbytalt.se "bildgalleriet"
jannes isolerade tält.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.