Bild
Nästa artikel
Denna husvagn är inte den som lämnades till återvinningsstationen.
Denna husvagn är inte den som lämnades till återvinningsstationen.

Husvagnar ska inte lämnas till återvinningen

NYHETER

Visst borde vi bli mer benägna att sopsortera och lämna soporna väl sorterade i respektive behållare på återvinningsstationerna som finns runtom i landet. Men husvagnar? Det väckte berättigad uppmärksamhet när Luleå Kommun fann en husvagn bland tidningar och glasflaskor.

Den något dråpliga upptäckten skedde under veckan vid återvinningsstationen i Rutvik som hör till Luleå Kommun. Marken är kommunens med själva återvinningsstationen drivs som på många andra ställen av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Husvagnen återfanns utanför behållarna, möjligen för att det inte fanns någon som var avsedd för husvagnar, och man ska ju inte lägga skräpet fel då det kan skapa problem i återvinningen. Registreringsskyltarna var nogsamt borttagna vilket i sig tyder på ett visst ordningssinne från den miljömedvetne ägaren.

Alla uppskattade dock inte försöket till återvinning. Polisen blev inkopplad och även kommunen eftersom ansvaret för att forsla bort den hamnar på markägaren. När vi kontaktade polisen var de helt oförstående till att det skulle finnas något lagrum för olaga återvinning och menar att det är kommunen som bötfäller fordon. Så risken för att polisen kommer att agera verkar försvinnande liten. Möjligen klarar sig ägaren även från kommunens böter om det inte finns någon skylt som förbjuder parkering i Rutvik, trots allt är det ju en godhjärtad handling att lämna sopor till återvinning.

Vi som ser det lite på distans har dock svårt att inte dra på munnen. Lite grand i varje fall. 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.