Bild
Nästa artikel
Denna Hymer är inte utrustad för att köra själv men någon annan husbil från Erwin Hymer är det.
Denna Hymer är inte utrustad för att köra själv men någon annan husbil från Erwin Hymer är det.

Hymer börjar testa självkörande husbilar

NYHETER

Erwin Hymer deltar i ett pilotprojekt där de börjar testa självkörande husbilar i Ontario.

The Globe and Mail skriver att Erwin Hymer deltar i ett projekt i Ontario tillsammans med företaget BlackBerry Inc. och Waterloo-universitetets forskningsavdelning för bilar där ett pilotprojekt med förarlösa fordonstester på allmänna vägar i Ontario, Kanada, hålls. Testerna på allmänna vägar ska påbörjas nästa år.

Ontario försöker locka till sig bilfabrikanter för att bli ett testcenter för provkörningar av självkörande bilar i vanlig trafikmiljö. I det här fallet kommer totalt tre självkörande bilar att ingå meddelades enligt tidningen igår.

I dagsläget kräver dock lagen i Ontario att någon sitter i förarsätet och kan ta kontroll över fordonet även om testet går ut på att bilarna körs helt utan förarpåverkan. Det var dock redan för ett år sedan som Ontario tillät tester av självkörande bilar på allmänna vägar.

The Globe and Mail hänvisar till ledare inom bilindustrin som sägs hävda att vägarna kommer att bli betydligt säkrare när förarfel elimineras, 90 procent av olyckorna, oklart var, beror på förarmisstag.

Även om inte helt självkörande bilar beräknas finnas på marknaden förrän om sådär tio år kommer det redan i dagsläget en strid ström av olika system för förarassistans som filhållning, adaptiv farthållare och liknande.

Diskutera: Kan du tänka dig att köpa en självkörande husbil?
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.