Bild
Nästa artikel
Hymer Connect App samlar ihop andra appar

Hymer Connect App samlar ihop andra appar

NYHETER

Det blir allt fler appar för att styra olika funktioner men nu tar Hymer ett nytt grepp genom att samla ihop funktionerna från olika tillverkare i en och samma app.

Med den nya appen blir det möjligt att styra funktionen för olika leverantörers komponenter samt fordonets display från samma plattform.

Appen beskrivs i pressmeddelandet som den första i sitt slag och blir standard i alla Hymer B-Class MasterLine modeller från 2022 års modeller och från februari 2021 kan den installeras i utvalda B-ML MasterLine-modeller från årsmodell 2020.

Hymer understryker att uppkopplingar av den här typen är viktiga och blir allt viktigare för köparna, något som framkom i deras studie 2017. Det blir en allt viktigare konkurrensfaktor, inte bara för det enskilda fabrikatet utan för hela fritidsfordonsmarknaden. Att de dessutom är det första husbilstillverkaren som få tillgång till fordonsinformationen i Mercedes Sprinter gör att appen även kan visa information som serviceintervaller för det enskilda fordonet.

Gränssnittet beskrivs som enkelt och intuitivt, kan hantera lyse, värme och satellitsystem utan att man behöver vara i närheten av husbilen men i fordonets närhet hanteras kommunikation via Bluetooth. Även om appen ses som ytterligare ett steg mot det uppkopplade hemmet är det ändå möjligt att använda fordonets styrpanel.

I systemet finns ett flertal hjälpfunktioner, kan skicka information om att fordonet är olåst, vattennivån i färskvattentanken är låg eller att batteriets laddningsnivå är kritiskt låg. Hymers Service Hotline kan också nås via appen.

Lokala servicefunktioner som näraliggande handlare samt verkstäder kommer successivt att läggas till i appen. Planer finns även för campingar och biluthyrare.

Hymer Connect App finns att ladda ner kostnadsfritt på Apple App Store samt Google Play Store.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.