Bild
Nästa artikel
If ska hantera bilskador snabbare i framtiden

If ska hantera bilskador snabbare i framtiden

NYHETER

If testar just nu en prototyp för fotobesiktning på bilverkstäder ute i landet. En high-tech lösning som kommer att spara på både tid och miljö.

I dagsläget är rutinerna vid en skada att kunden först måste åka till sin bilverkstad som bestämmer skadans omfattning och efter försäkringsbolagets bedömning kan reparationen utföras vid ett senare tillfälle. I framtiden ska en ny metod med fotografering av skadan ersätta det första besöket vilket gör reparationsprocessen snabbare.

– Vi har länge pratat internt om att använda ny digital teknik för att underlätta i våra kundprocesser. Fotobesiktning är ett sådant område där vi kan nyttja ny teknik och leverera enklare lösningar för våra kunder och samarbetspartner, säger Per Bergholm som arbetar som affärsutvecklare inom skador på If och lägger till bildanalysverktygen är så mycket kraftfullare idag än tidigare. När vi får en bild på en krockskadad bil kommer datorn i framtiden kunna bestämma om det är en svår eller enkel skada.

Prototypen har tagits fram på Ifs Tech Lab, en enhet på If som jobbar med att ta fram prototyper för digitala tjänster som testas på kunder i liten skala. Idag prövas prototypen på verkstäder runt om i landet, både i storstäder och på landsbygden och återkopplingen har varit positiv.

Tanken är att den högteknologiska fotobesiktningen i framtiden ska lanseras för Ifs bilförsäkringar såväl i Sverige som i hela Norden, så länge det finns verkstäder som vill vara med. Den nya lösningen har stor potential och bär på stora förutsättningar för artificiell intelligens i framtiden.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.