Detta brandbekämpningsmedel, Brandvakten, sägs kraftigt fördröja ett brandförlopp

Nästa artikel
Impregnera husbilen mot brand
PRYLAR

Impregnera husbilen mot brand

Publicerad 14 september 2014

Detta brandbekämpningsmedel, Brandvakten, sägs kraftigt fördröja ett brandförlopp

Under senare tid har ett antal bränder med snabbt förlopp uppstått i husbilar och husvagnar. Nu finns dock en förebyggande brandbekämpning som bygger på att fördröja brandförloppet.

Företaget ControlWorks lanserar nu en vätskebaserad impregnering som kan förhindra eller starkt fördröja att brand uppstår i de material som blivit behandlade. Detta enligt ett pressmeddelande som anger att "Brandvakten" har testats av SP Statens Tekniska Forskningsinstitut och fått brandklass C enligt standarden EN ISO 11925-2. Den har även testats av oberoende forskningsinstitut och brandkår som konstaterat att Brandvakten fungerar som ett enkelt sätt att förhindra uppkomsten av brand. Produkten sägs även vara ofarlig för människa, djur och natur.

Impregneringen som går under namnet ”Brandvakten” är en lukt- och färglös vattenbaserad samt miljövänlig vätska som kan användas på de flesta absorberande brännbara material.

Med en sprayflaska är det enkelt att själv impregnera och brandskydda inredningen i husvagnen, husbilen eller lägenheten. Vätskan är ett effektivt brandskydd på annars lättantändliga inredningsdetaljer som gardiner, jalusier, draperier, dukar, kuddar, soffor, fåtöljer, kläder, adventsljusstakar och lampskärmar. Skaka flaskan, spraya det som ska skyddas samt låt torka i ett dygn för att uppnå ett mycket gott skydd mot brand.

Brandvakten går att beställa via webbutiken på www.brandvakten.se där det även finns ytterligare information om produkten. Se även www.controlworks.se för mer information.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.