Bild
Nästa artikel
Inbrott i många husbilar på camping

Inbrott i många husbilar på camping

NYHETER

Under natten fick sju husbilar ovälkommen påhälsning i Trollhättan. Vi tipsar om enkla sätt att skydda värdesakerna.

Ttela skriver att det var på Hjulkvarnelunds camping i centrala Trollhättan som sju husbilsägare blev utsatta för inbrott, natten till måndag. Det är andra gången på kort tid som stölder inträffat.

– De har tagit sig in genom dörrarna och tagit saker som låg innanför när familjerna låg och sov, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal till Ttela.

Inbrott kan förstås ha många orsaker men en rimlig försiktighetsåtgärd är att aldrig lämna värdesaker synliga, oavsett om det gäller en kortare parkering eller en övernattning på en rastplats eller camping. Räkna inte med att du vaknar, alltför många upptäcker stölden först när de vaknar på morgonen. Ha gärna viktiga saker, inte minst olika dokument, i ett skåp i närheten av sängen, allra bäst är förstås om det går att låsa. I det här fallet skriver Ttela att det bland annat är kontanter, kläder, en kniv, solglasögon, kontokort och en mobiltelefon som stulits.

Förvara viktiga telefonnummer och dokumentnummer uppskrivna på en separat plats så att du snabbt kan nå försäkringsbolag och bank, en telefon att ringa från kan du säkert låna men du ska inte behöva börja med att leta efter var du ska ringa. Spärra bankkort omedelbart och ha inga koder inprogrammerade i telefonen. Är ni två, förvara kontokorten separerade så ni inte blir helt ställda om oturen är framme.


Polisen vill gärna få in tips ifall någon har gjort några iakttagelser. Ring i så fall polisen på telefonnummer 114 14.

TILLÄGG:

Efter det att artikeln publicerades har ytterligare inbrott i Trollhättan och Vänersborg skett vilket fått polisen att på nytt gå ut med en varning på sin Facebook-sida. Tillvägagångssätten har varit samma vid alla inrapporterade fall och tjuven eller tjuvarna har öppnat en dörr till husbilens förarhytt och sedan plockat med sig värdesaker. Totalt sett har nu elva husbilar på samma campingplats i Trollhättan råkat ut för inbrott de senaste två veckorna.

– Brotten har skett på natten och då det funnits personer sovandes i husbilen, enligt polisens inlägg där de även skriver För att skydda sig mot denna typ av brott kan man som ett komplement till det ordinarie dörrlåset ordna med en separat säkring av dörrarna på insidan. Exempel på en sådan åtgärd kan vara att man sätter ett spännband mellan de två dörrarna nattetid eller har ett separat lås på insidan av dörr eller installerar larm. 

Polisen uppmanar husbilsägare att vidta försiktighetsåtgärderna vid alla typer av uppställningar, även på campingplatser, och att inte ha värdesaker synliga.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.