Bild
Nästa artikel
Indie Campers husbilsuthyrning kommer till Sverige

Indie Campers husbilsuthyrning kommer till Sverige

NYHETER

Hyrfirman Indie Campers är inte så välkänd i Sverige men anser sig vara Europas största med cirka 50 anläggningar i 16 länder. Nu utökas kedjan med tre uthyrningsställen i Sverige.

Europas största online-uthyrning för husbilar, Indie Campers, kommer till Sverige. Från och med nu kan man hyra husbilar till sommarens äventyr från Indie Campers i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det hela startade 2013 med att två goda portugisiska kompisar hyrde ut tre husbilar men har under de senaste åren, enligt egen utsago, utvecklats till Europas största husbils- och road trip företag. Totalt har de numer cirka två tusen fordon och fler än 200 000 nätter har spenderats i deras husbilar. Husbilarna är specialanpassade och betydligt mindre, mer flexibla och lättare att köra än den traditionella storleken på husbilar.

Indie Campers har satsat på en stor organisation med upphämtning och avlämning på 49 destinationer i ett koncept som de menar har revolutionerat resebranschen i Europa. Med upphämtning och avlämning på olika ställen menar de att modellen representerar ett nytt sätt att resa där fokus ligger på frihet och flexibilitet i allt från val av fordon till destinationer och extra tillägg för resan. Efter framgångarna i övriga Europa investerar nu det portugisiska företaget även i Sverige som blir först ut i Norden.

– Vi har sett en stadig ökning av svenska kunder de senaste åren med en genomsnittlig årlig tillväxt på 78 procent. Detta tillsammans med vår framgångsrika expansion i norra Europa gör Sverige till ett naturligt val som startland i Norden, säger Hugo Oliviera, Indie Campers VD. Den rena nordiska naturen och urbana svenska städer har blivit mer och mer eftertraktade under de senaste åren, så vi hoppas att våra husbilar i Sverige kan hjälpa fler, både svenska och utländska turister, att lära känna allt vad den underbara svenska naturen och kulturen har att erbjuda.


Uthyrningsställena är valda med tanke på Göteborgs närhet till Norge, Malmös till Danmark samt Stockholm i östra Sverige för att kunna erbjuda stor flexibilitet och resmöjlighet.

Unga vuxna mellan 25 och 35 år utgör nära 40 procent av Indie campers kunder, en kundgrupp som inte lika ofta som den äldre generationen äger sin husbil. Företaget menar att det kommer att bli fler och fler unga människor som vill åka på husbilssemester och leva ut 70-talets känsla av frihet och enkel livsstil men utan ägarbesvären. Att det dessutom går att hyra trendiga husbilar på en rad platser för att omedelbart nå den del av Europa de vill utforska närmare gör det enkelt och bekvämt menar Indie Campers som även skriver att 70 procent av kunderna aldrig har åkt på en husbilssemester tidigare och har fått sin första roadtripupplevelse i husbil med Indie Campers.

– Detta kan ha att göra med det faktum att vår enkla onlinemodell bryter ner hinder för att hyra husbil för första gången, i kombination med en stark online-trend av “vanlife” och känsla av frihet bland unga, samt vår retro visuella profil som tilltalar detta, kommenterar Hugo.

Här hittar du deras hemsida.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.