Bild
Nästa artikel
Ingen högre beskattning av nya husbilar

Ingen högre beskattning av nya husbilar

NYHETER

Många har hört om husbilskampen, en kampanj från HRF vars mål är att få en rimlig beskattning av husbilar. De uppgifter som vi nu fått gör gällande att det inte blir någon ny höjning den 1 september.

I ett alldeles färsk pressmeddelande får vi uppgifter om att de högre värden för koldioxidutsläppen enligt mätmetoden WLTP inte kommer att användas som planerat från den 1 september för husbilar.

Vi har i skrivande stund inte möjlighet att få uppgifterna bekräftade via Transportstyrelsen men stämmer dessa viktiga uppgifter är det en glädjande nyhet. Texten finns på Husbilskampens hemsida där pressmeddelandet kan läsas i sin helhet.
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Leif Englund
2019-07-24 19:56

Vad Husbilskampen har uppnått är ju helt i enlighet med EU:s rekommendation när de nya WLPT reglerna införs, alltså i princip ingen vinst. Även de nuvarande Bonus Malus reglerna är ju djupt orättvisa där husbilar jämförs med tunga lastbilar som körs väldigt mycket längre än en normal husbil. Även Transportstyrelsen har ju i remisssvar påpekat denna orättvisa för personbilar grupp II i Bonus Malus. Skattemyndigheten kan vara mycket nöjda över att önskemålen/kraven inte ställdes högre...
Dåligt utfall enligt min mening.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.