Bild
Nästa artikel

Ingen kris för fjällturismen

Nyheter

Det är inte bara vi på Husbil&Husvagn som åkt skidor under julveckorna. Föreningen för turism i Sverige uppger att det varit fler turister i fjällen under december jämfört med samma månad året innan.Skistar som driver skidanläggningarna i Åre, Duved och Vemdalen hade under sista månaderna 2008 en bokningsökning på mer än tio procent jämfört med året innan, det skriver tidningen Västerbottens-Kuriren. Även i Västerbotten ser bokningsläget minst lika bra eller bättre ut än förra året, skriver de vidare.

Föreningen för turism i Sverige (FörTur) har gjort en undersökning bland 400 företag inom fjällturism. Nästan 70 procent av dem säger att lönsamheten varit högre eller oförändrad under oktober-december.

- Hittills har lågkonjunkturen inte fått fotfäste i turismnäringen. Troligtvis beror det på att 80 procent av alla turister i Sverige är svenskar och framöver kommer nog andelen att öka, säger Eva Hedenström, vd FörTur.Åker du på fjällresa med din husbil/husvagn? Logga gärna in och skriv en kommentar på nyheten.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.