Markarbetena är i full gång. Området vid den gamla varvskajen ska bli nytt besöksnav i Örnsköldsviks inre hamn men inte så snabbt som planerat.

Nästa artikel
Ingen utbyggnad i Örnsköldsvik
NYHETER

Ingen utbyggnad i Örnsköldsvik

Publicerad 28 april 2014 (uppdaterad 28 april 2014)

Markarbetena är i full gång. Området vid den gamla varvskajen ska bli nytt besöksnav i Örnsköldsviks inre hamn men inte så snabbt som planerat.

I november 2013 tänkte Örnsköldsviks kommun att modernisera campingen vid kajen i Örnsköldsvik. Området skulle bli ett centrum med fler husvagns- och husbilsplatser samt få förbättrad service.

Detta skulle ske i samarbete med ett privat bolag men planerna sprack. Kommunen kommer dock att fortsätta att driva ställplatserna och gästhamnen i egen regi under sommaren 2014. Samtidigt fortsätter man att försöka hitta nya lösningar och möjligen någon ny samarbetspartner. I närheten finns det även ställplatser vid ishallen Fjällräven center.

Under vintern jobbade kommunen och High Coast Marina AB intensivt för att komma fram till en lösning. Nu har parterna konstaterat att det inte finns förutsättningar att genomföra ett godtagbart avtal.

– Det förslag som High Coast Marina AB lämnat är intressant och väl genomarbetat, vilket visar den potential området erbjuder för Örnsköldsviks utveckling, säger Arne Sandström, mark- och exploateringschef vid Örnsköldsviks kommun.

För att ta emot sommarens gäster i hamnområdet kommer kommunen, som föregående säsong, att driva ställplatserna/gästhamnen i egen regi under 2014. Servicebyggnaden färdigställs vid årsskiftet 2014/2015.

– Det är i nuläget en bra lösning för områdets fortsatta utveckling. Det är angeläget att både kommunen och den entreprenör som ska driva och utveckla området kan utgå från ett långsiktigt perspektiv, säger Arne Sandström på kommunens hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.